Hvilke fag er der på finansøkonom?
På uddannelsen til finansøkonom har du en blanding af obligatoriske fag, brancheretningsfag og valgfag. Læs mere om fagene herunder.
Du vil møde forskellige undervisningsformer i løbet af din studietid.
På EAMV arbejder vi med en blanding af traditionel klasseundervisning og projekt- og casearbejde.
Obligatoriske fag
Erhvervsjura
Erhvervsjura lærer dig om juridiske metoder og retsregler, og hvordan de anvendes i praksis i den finansielle sektor. Du lærer desuden at varetage finansiel kunderådgivning på en juridisk og etisk forsvarlig måde. Et andet fokuspunkt er selvstændigt at kunne identificere juridiske problemstillinger og argumentere for løsninger.
Erhvervsøkonomi
Erhvervsøkonomi blander erhvervsøkonomisk teori og metode med praktisk anvendelige værktøjer. I erhvervsøkonomifaget lærer du at deltage i erhvervsøkonomiske beslutningsprocesser, som de kommer til udtryk i finansielle virksomheder. Du lærer også om økonomiske informationssystemer og deres sammenhæng med årsregnskabet, at foretage kreditvurderinger og udarbejde investeringsanalyser og investeringsforslag til virksomheder og meget mere.
Privatøkonomisk rådgivning og branchekendskab
Privatøkonomi giver dig redskaberne og den nødvendige viden til at rådgive den typiske privatkunde inden for de mest almindelige finansielle produkter. Her vil du desuden benytte dig af din viden om at planlægge og gennemføre kundemøder på bedst mulig vis.
Kunde- og samarbejdsrelationer
Kunde- og samarbejdsrelationer lærer dig at organisere og gennemføre kundemøder. Du lærer at afdække kundens behov, præsentere produkter og forhandle med kunder. Og du får en forståelse af, hvordan man varetager en kundes interesser bedst muligt, så der dannes grobund for et langt samarbejde. Undervisningsformen er primært baseret på øvelser og rollespil de studerende imellem.
Mikro- og makroøkonomi
Globaløkonomi handler om samfundsøkonomi, politik og demografi på mikro- og makroøkonomisk niveau. Du lærer at analysere og vurdere konsekvenserne af efterspørgsels- og udbudspolitikker for forskellige valutakurser. Faget Globaløkonomi handler om de store sammenhænge mellem samfund, økonomi, politik og international handel.
Statistik
Statistik omhandler sandsynlighedsregning og statistik på et teoretisk plan. Målet er, at du skal kunne indsamle statistisk materiale og selvstændigt analysere og vurdere erhvervs- og samfundsøkonomiske problemstillinger ud fra det.
Metode
I faget lære man at vurdere praksisnære metodiske problemstillinger samt opstille og vælge løsningsmuligheder. Man vil lære centrale metoder og redskaber inden for metodisk problemløsning og formidle praksisnære metodiske problemstillinger og løsningsmuligheder til kunder, samarbejdspartnere og brugere.
Valgfag
På 3. semester er der valgfag. Hvilke fag du kan vælge mellem, kan være forskelligt fra år til år.
Brancheretningsfag
På 3. semester kan du vælge fag, der giver dig mere viden om en specifik branche.
Du kan vælge mellem følgende brancheretninger:
- Ejendomshandel
- Finansiel rådgivning
- Intern og ekstern regnskab
- Ejendomsadministration
- Forsikring