Finansøkonom i banken: Jeg er landet det rigtige sted
10. mar 2022
For Signe Ørskov Lund Andersen er uddannelsen som finansøkonom vejen til drømmejobbet som bankrådgiver. - For mig handler jobbet i en bank mere om mennesker, dialog og rådgivning end om tørre tal, siger hun.
Hun har aldrig været i tvivl om, at hun ville arbejde med mennesker. Alligevel har vejen til den rette hylde i arbejdslivet ikke være helt lige for Signe Ørskov Lund Andersen.
"Efter HF tog jeg en uddannelse som sygeplejerske; jeg skulle jo arbejde med mennesker. Men efter to år i faget kunne jeg mærke, at det ikke var der, jeg skulle være resten af mit liv," fortæller den nu 27-årige kvinde, der altid har været god til tal og økonomi.
"Vi er heldige at vi har et samfund, hvor man kan få lov til at tage en ny uddannelse, hvis man har valgt forkert tidligere. Og på Erhvervsakademi Midtvest bliver man mødt på det niveau, man er, så det er aldrig for sent,"
- Signe Ørskov Lund Andersen, finansøkonompraktikant i Nykredit Herning
Fra en veninde hørte hun om uddannelse som finansøkonom på Erhvervsakademi Midtvest, og selvom man umiddelbart kunne synes, at den vej ligger langt fra drømmejobbet, ser Signe Ørskov Lund Andersen anderledes på det:
"Som bankrådgiver kommer man tæt på sine kunder i alle faser i livet. Både de positive og de mere sårbare. For mig at se handler jobbet meget mere om menneskelig indsigt, og om rådgivning og dialog end om tørre tal," siger hun. Og den påstand har hun allerede fået bekræftet i forbindelse med sin praktik hos Nykredit Herning.
Teori, praksis og god stemning smelter sammen i praktikken
"Det har virkelig været fedt at være i praktik. Især at få koblet teori og praksis og få sat min viden fra undervisningen i spil. Jeg fået lov til at arbejde meget selvstændigt med mindre opgaver, og er blandt andet også med til kundemøder."
"Alle fordomme om at bankfolk er grå og støvede er blevet totalt modbevist. Her er god stemning, masser af hygge og grin, socialt samvær og god musik på kontoret," siger hun med et smil og erkender, at hun håber på, at praktikperioden kan åbne muligheden for et trainee-job netop i Nykredit Herning efter endt uddannelse.
"Mine kolleger har i den grad taget mig under deres vinger og inddraget mig i hverdagen som en del af teamet. Jeg føler virkelig, jeg er landet det rigtige sted," siger hun.
Gå efter drømmen
Signe Ørskov Lund Andersen er den type menneske, som ikke er bange for at kaste sig ud i nyt, lade sig udfordre og lære nye ting. Derfor har uddannelsen også været en god oplevelse.
"Det har været fedt at tage en uddannelse som voksen. Det kræver disciplin, og jeg har valgt at prioritere min uddannelsen og eksamenerne, så jeg har haft god succes med det. Og der er absolut fordele ved at være lidt ældre, når man studerer, fordi man har en anden erfaring at tage med - og en naturlig interesse i ting omkring sig, siger hun og fortsætter:
"Og så har min sygeplejerskeuddannelse helt sikkert også givet mig fordele; mange ting kommer naturligt for mig, eksempelvis dialogen med andre mennesker - også den lidt svære samtale," siger hun og fortæller, at klassen på Erhvervsakademi Midtvest er en god blanding af studerende direkte fra ungdomsuddannelse og andre som Signe Ørskov Lund Andersen, der enten vælger at skifte karrieremæssigt spor eller er i gang med at udvide kompetencerne.
Plads til både sjov og høj faglighed i klasselokalet
"Selvom der er et bredt spænd i alder, er alle med, og vi har en god dynamik. Vi laver mange sjove ting sammen og har det godt socialt. Underviserne er superdygtige og har erfaring fra branchen. De har en kæmpe viden, og er gode til at lære fra sig. De er gode til at løfte tunge emner og gøre dem interessante. Det betyder meget i forhold til at blive fanget af det faglige," siger hun og tilføjer:
"Vi er heldige at vi har et samfund, hvor man kan få lov til at tage en ny uddannelse, hvis man har valgt forkert tidligere, og hvor man altid kan få lov til at dygtiggøre sig. Og på Erhvervsakademi Midtvest bliver man mødt på det niveau, man er, så det er aldrig for sent," siger hun og opfordrer således til, at man kaster sig ud i det, hvis man drømmer om at uddanne sig - og går efter drømmen.
Bliv finansøkonom
På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til finansøkonom bliver de studerende klar til en karriere med rådgivning og økonomi. Uddannelsen har fokus på økonomi, finansiering og rådgivning.