Malene brugte finansøkonom som springbræt
17. aug 2018
Malene Møller valgte uddannelsen som finansøkonom ved Erhvervsakademi MidtVest, fordi hun hurtigst muligt ville ud på arbejdsmarkedet og forfølge drømmen om at blive ejendomsmægler. Hun husker tilbage på to skønne år, hvor hun bl.a. kom i praktik hos TV-kendis, Jan Fogh.
Allerede i folkeskolen vidste Malene Møller, at hun ville være ejendomsmægler. Så da hun iførte sig den blå studenterhue efter at have læst i tre år på Handelsgymnasiet, kunne hun næsten ikke vente med at komme i gang.
”Jeg valgte finansøkonomiuddannelsen ved Erhvervsakademi MidtVest som et springbræt til at blive ejendomsmægler. Jeg kunne i stedet have valgt en finansbachelor, men det gav bedst mening for mig kun at læse i to år, så jeg kunne komme lidt hurtigere ud på arbejdsmarkedet,” siger hun.
Jan Fogh i Klampenborg
Finansøkonomiuddannelsen varer i to år og er fordelt på fire semestre. Uddannelsen består af klasseundervisning, praktik og det afsluttende eksamensprojekt. Malenes tolv ugers praktik var lidt anderledes, da hun tilbragte den i Nordsjælland hos en berømt ejendomsmægler med speciale i liebhaveri.
”Jeg husker det som to skønne år, hvor jeg blandt andet kom i praktik som ejendomsmægler hos Jan Fogh i Klampenborg. Det var en virkelig spændende tid, som bekræftede mig i, at det var ejendomsmægler, jeg gerne ville være.”
”Jeg er glad for at have taget min finansøkonomuddannelse, for så har jeg en bred uddannelse med mig i bagagen. Hvis jeg en dag ikke ønsker at arbejde i ejendomsmæglerbranchen, så kan jeg i princippet søge ind i bankverdenen. Jeg har i hvert fald en uddannelse, som har givet mig de relevante værktøjer,”
- Malene Møller, tidl. finansøkonomstuderende
Noget helt andet, som Malene særligt husker tilbage på fra uddannelsen til finansøkonom hos Erhvervsakademi MidtVest, var klasseundervisningen, som medvirkede til at skabe et stærkt socialt fællesskab mellem de studerende.
”Jeg tror, at det betød meget for det sociale, at vi dagligt mødte op til et skemalagt program som man kender fra folkeskolen og gymnasiet. Derudover var der selvfølgelig også ting som fredagsbar, studiefester og studietur, der rystede os sammen.”
Klædt på til arbejdsmarkedet
Undervisningen er inddelt i obligatoriske fag og valgfag, hvor de studerende via en blanding af klasseundervisning og projektarbejde introduceres for fag som erhvervsøkonomi, statistik og privatøkonomi.
”Jeg syntes faktisk, at jeg var udfordret i begyndelsen, men jeg kom hurtigt efter det. Generelt lagde undervisningen vægt på, at vi hurtigt skulle ud i arbejdslivet. Vi lærte ikke bare en helt masse teoretiske begreber, men fik praktisk anvendelige værktøjer med, som vi kunne bruge på arbejdsmarkedet fra dag et.”
Mange vælger at læse finansøkonomi hos Erhvervsakademi MidtVest, fordi de ligesom Malene ønsker at læse videre til ejendomsmægler. Det er dog en bred uddannelse, som også retter sig imod andre jobs indenfor den finansielle sektor som forsikring, revision eller i bankverdenen.
”Det er en kort og erhvervsrelevant uddannelse, hvor du bliver klædt på, så du er rustet til at tage skridtet videre ud på arbejdsmarkedet. Samtidig kan du bygge på, hvis du ønsker at blive ekspert indenfor præcis dit fagområde.”
Læste videre og fik merit
Malene dimitterede som finansøkonom fra Erhvervsakademi MidtVest i sommeren 2012. Kort efter tiltrådte hun som trainee hos Danbolig Fredericia og Middelfart, hvor hun uddannede sig til ejendomsmægler.
”Uddannelsen som finansøkonom betød, at jeg fik merit for nogle fag, så jeg kunne nøjes med at supplere min finansøkonomuddannelse med tre ejendomsmæglerfag og kravet om to års erhvervserfaring, før jeg kunne kalde mig ejendomsmægler. Jeg havde samtidig tilegnet mig en basisviden, som jeg anvendte som trainee og også anvender den dag i dag,” siger hun.
Relevante værktøjer
Malene er i dag ansat hos Nybolig Erhverv Trekantområdet. Hun giver de bedste anbefalinger til finansøkonomiuddannelsen ved Erhvervsakademi MidtVest.
”Jeg er glad for at have taget min finansøkonomuddannelse, for så har jeg en bred uddannelse med mig i bagagen. Hvis jeg en dag ikke ønsker at arbejde i ejendomsmæglerbranchen, så kan jeg i princippet søge ind i bankverdenen. Jeg har i hvert fald en uddannelse, som har givet mig de relevante værktøjer,” slutter hun.
Bliv finansøkonom
På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til finansøkonom bliver de studerende klar til en karriere med rådgivning og økonomi. Uddannelsen har fokus på økonomi, finansiering og rådgivning.