Procesteknolog med helikoptersyn
15. okt 2020
Grønne marker og åbne vidder omgiver landsbyen Hjerm mellem Holstebro og Struer. Her har virksomheden med speciale i tarteletter, Humlum Brød A/S til huse, og her arbejder den 30-årige procesteknolog Mads Ulrich Rasmussen med kvalitetssikring.
Uddannelse blev vejen ud af opslidende arbejde
”Jeg var egentlig sergent i hæren, inden jeg uddannede mig til bager. Jeg vidste, jeg fortsat ville arbejde med fødevarer, men bagerfaget er et hårdt, opslidende arbejde med mange ensformige arbejdsopgaver, og derfor valgte jeg at videreuddanne mig til procesteknolog”, fortæller Mads.
"Der er virkelig mange muligheder med uddannelsen, og hvis man bare har gå-på-mod, er der ikke noget, man ikke kan”
- Mads Ulrich Rasmussen, Procesteknolog
Større perspektiv på fødevarer
Da Mads stod i bageri, syntes han altid, at der var spændende, når der kom kontrol fra fødevarestyrelsen. Det mindede ham lidt om arbejdet i hæren som sergent, og derfra voksede ideen frem om selv at arbejde med kvalitetskontrol som procesteknolog.
”Procesteknologuddannelsen giver et helikoptersyn og et større perspektiv på fødevarer: du får indblik i forskellige produktionsprocesser, skal teste og dokumentere og får viden om bakteriologi og strukturer. Der er virkelig mange muligheder med uddannelsen, og hvis man bare har gå-på-mod, er der ikke noget, man ikke kan”, siger Mads.
"Man kunne mærke, at underviserne virkelig var engageret og havde en lyst til faget, som skinnede igennem”
- Mads Ulrich Rasmussen, Procesteknolog
Ved siden af jobbet hos Humlum Brød er Mads desuden konsulent i en to-mands virksomhed, det er dog midlertidigt sat på pause grundet familieforøgelse: Mads har to børn med et tredje på vej.
Engagement og netværk
”Jeg synes, det bedste ved uddannelsen har været de folk, man møder. De kontakter og netværk man får. Jeg var god til mit fag, men at netværke og snakke med folk, var ikke noget, jeg var så god til, så det er noget, jeg har øvet på studiet, og i dag har jeg stadig kontakt til underviserne”, siger Mads.
Det nystartede hold procesteknologer på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro har således også lige fået en rundtur på Humlum Brød.
”Jeg var glad for, at de studerende på uddannelsen, ligesom jeg selv, ville det her, og at man samtidig kunne mærke at underviserne virkelig var engageret og havde en lyst til faget, som skinnede igennem”, fortæller Mads.
På længere sigt kunne Mads godt forestille sig yderligere at dygtiggøre sig indenfor kvalitetskontrol, men for nu har han hænderne fulde på Humlum Brød A/S.
Bliv procesteknolog
På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til procesteknolog med studieretning i fødevareteknologi arbejde de studerende med udvikling og produktion af fødevarer til den moderne forbruger.