Passion for processer og fødevarer

09. mar 2020

For 40-årige Jesper Meyer Nielsen er fødevarer en passion, og for at kunne gå mere i dybden med emnet tog han springet fra slagterfaget til skolebænken på procesteknologuddannelsen

Studerende på Procesteknolog uddannelsen
"Der er et rigtig godt studiemiljø på uddannelsen med sympatiske mennesker", siger Jesper Meyer Nielsen om uddannelsen til procesteknolog.

At nørde om madvarer

Jesper Meyer Nielsen kunne mærke, at han manglede noget i sin dagligdag som slagter. Han syntes efterhånden, det blev lidt for ensformigt og industrielt med de mange udskæringer. Interessen for kød og madvarer var stadig intakt, men Jesper ville gerne arbejde mere med udvikling og processer.

Derfor ledte han i flere forskellige retninger, men et praktikophold hos kartoffelmelscentralen KMC, hvor han fik lov at lave en masse forskellige forsøg, fik sat ham på sporet af den to-årige erhvervsakademiuddannelse som procesteknolog.

Jesper går nu på 1. semester på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro.

”Uddannelsen til procesteknolog er vildt spændende. Her får vi rigtig lov til at nørde om madvarer. Så jeg ved, jeg har valgt den helt rigtige uddannelse”, siger Jesper Meyer Nielsen.

"Min drøm er at blive produktudvikler og ændre fødevareindustrien til det bedre og skabe bedre alternativer."

- Jesper Meyer Nielsen, studerende, procesteknolog

Fantastiske undervisere

Jesper var dog lidt betænkelig ved det boglige og tanken om at skulle gå i skole igen.

”Det boglige har aldrig været min stærkeste side. Og det kræver arbejde for mig for at følge med, men jeg klarer det, fordi det interesserer mig så meget, og fordi vi har nogle fantastiske undervisere som man altid kan gå til, hvis man har spørgsmål. De søger for at alle er med”, fortæller Jesper Meyer Nielsen. 

”Hvis man er praktisk anlagt og er interesseret i produktionsprocesser og fødevarer, så er det her en god uddannelse”

- Jesper Meyer Nielsen, Procesteknolog

Drømme for fremtiden

Jesper fortæller, at han kan bruge den gængse viden, han har med sig fra slagterfaget i forhold til, hvordan man omgås fødevarer og industrimaskiner. Det giver ham selvtillid.

”Når jeg bliver færdig, kunne jeg rigtig godt tænke mig at arbejde med køderstatning og sukkererstatning."

"Min drøm er at blive produktudvikler og ændre fødevareindustrien til det bedre og skabe bedre alternativer. Måske engang længere ude i fremtiden kunne jeg godt drømme om at blive fødevareingeniør, men nu må vi se,” fortæller Jesper om fremtidsdrømmene.  

”Hvis man er praktisk anlagt og er interesseret i produktionsprocesser og fødevarer, så er det her en god uddannelse”, siger Jesper Meyer Nielsen. 

 

Bliv procesteknolog

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelse til procesteknolog med studieretning i fødevareteknologi arbejde de studerende med udvikling og produktion af fødevarer til den moderne forbruger.

Læs mere