Fag på byggekoordinatoruddannelsen
Fagene på byggekoordinatoruddannelsens 1. og 2. semester er obligatoriske for alle studerende på uddannelsen. Herunder kan du læse mere om de obligatoriske fag.
Obligatoriske fag
Planlægning og processer
Du lærer at analysere og vurdere samspillet mellem faggrupperne i projekter i bygge- og anlægsbranchen. Det gælder både planlægning, byggesagsforløb, ansvarsfordeling, kvalitetssikring og arbejdsmiljø. Du får også en grundlæggende forståelse for de forskellige entrepriseformer, og lærer at forstå et byggesagsforløb fra start til slut.
Management
I faget management får du en helhedsforståelse for, hvordan du bedst kan agere som byggekoordinator. Du lærer at beherske konkrete managementmetoder og værktøjer til bl.a. budget og styring af likviditet, budgettering og årsregnskab, praktisk forhandlingsteknik samt tidsstyring.
Ressourcestyring og fagtilsyn
Du lærer at gå i dybden med og forstå et udbudsmateriale i faget ressourcestyring og fagtilsyn. Du får også styr på, hvordan du planlægger fagentrepriser og projekter i bygge- og anlægsbranchen. Endelig er det vigtigt, at du kan vælge praksisnære løsningsmuligheder i forbindelse med planlægning og ressourceforbrug.
Virksomhedsdrift
Du lærer, hvordan en virksomhed fungerer organisatorisk, økonomisk, markedsmæssigt og praktisk. Du vil i faget blandt andet lære at udarbejde en SWOT-analyse, så du kan identificere virksomhedens situation. Du vil også kunne udarbejde en økonomisk vurdering af en byggesag med fordeling af omkostninger, og vurdere eventuelle risici der er i forbindelse med byggesagen.
Byggejura
Faget byggejura lærer dig om den del af juraområdet, der omhandler udbudsmateriale, fagentreprise samt tværfagligt samarbejde i byggesager. Du lærer om entrepriseformer og aftale- og kontraktforhold under byggesagers gennemførelse. Du får også værktøjer, der giver dig mulighed for at udarbejde byggesagers organisationsdiagram. Du kan med dette fag formidle juridiske problemstillinger til samarbejdspartnere, og vurdere byggesagens aktuelle aftaler i forhold til gældende regler.
Kommunikation
Klar og målrettet kommunikation er vigtigt for en byggekoordinator. I faget kommunikation lærer du at kommunikere målrettet i byggebranchen. Du får værktøjer til at kommunikere på tværs af faglige og kulturelle skel både i skrift og tale. Du lærer at vurdere og anvende relevant viden fra bygge- og anlægsbranchen, så du kan analysere og formidle praksisnære problemstillinger, både skriftligt, mundtligt og digitalt. Du lærer også at søge, anvende og vurdere teknisk fælleseje, rapporter og andet materiale der kan påvirke branchen.