Fra nyuddannet serviceøkonom til drømmejobbet

10. nov 2022

Direkte fra skolebænken til drømmejobbet Han blev headhuntet til drømmejobbet allerede i sommerferien efter eksamen, så 27-årige Simon Thorup Jeppesen føler, han i den grad er havnet på den rigtige hylde med sin uddannelse som serviceøkonom fra Erhvervsakademi MidtVest.

Kvinde og Mand, som snakker ved en computer
Simon Thorup Jeppesen - Glad for at blive headhuntet til drømmejobbet

Headhuntet til drømmejobbet

Der gik kun få måneder fra han afsluttede sin uddannelse som Serviceøkonom på Erhvervsakademi MidtVest, til Simon Thorup Jeppesen stod som ansvarlig for sit første større event i Holstebro.

- Det er simpelthen drømmejobbet, smiler han, da han tager imod på kontoret midt på Holstebro gågade, hvor han arbejder som projektkoordinator for Holstebro Udvikling P/S.

Et job, han blev headhuntet til allerede i sommerferien, hvor han havde afsluttet sine eksamener i juni.

- Det var lidt vildt. Det har jeg ikke prøvet før, og jeg havde nok heller ikke regnet med, at jeg ville få et så fedt job så hurtigt. Det er sådan noget, man kun tør drømme om, siger den smilende unge mand, som i forbindelse med sit praktikophold under uddannelsen kom i dialog med direktøren for Holstebro Udvikling, Maj Britt Rosenmeyer Olsen.

- Jeg var i praktik ved et lille eventfirma, der var hyret ind til en opgave i Holstebro, og så faldt vi i snak. Senere var hun dommer til en Innovation Camp, vi havde på skolen – og på en eller anden måde må jeg have gjort indtryk, for det var hende, der rakte ud til mig i sommerferien og spurgte til mine fremtidsplaner, fortæller Simon Thorup Jeppesen.

Lyst til udvikling

Simon Thorup Jeppesen har en HHX-uddannelse med i bagagen, og er efterfølgende uddannet salgsassistent hos det tidligere Idémøbler, som i dag hedder Ilva.

- Jeg synes, salg er spændende, men jeg kunne godt mærke, at det var oplevelsesdelen i arbejdet, der tændte mig mest. Og selvom jeg har fået en masse praktisk viden og erfaring, kunne jeg godt tænke mig at bygge videre på mine teoretiske kompetencer og udvikle mig yderligere – og så lød uddannelsen som serviceøkonom præcis som det, jeg gerne ville, fortæller han.

Han startede på uddannelsen i Aalborg, hvor han på det tidspunkt boede, men droppede ud for at starte i Holstebro i stedet. Det er han glad for i dag.

Man har en fornemmelse af, at lærerne har tid til at koncentrere sig om den enkelte elev, og vil gå langt for at give os en god oplevelse og få os så godt som muligt gennem uddannelsen.

Simon Thorup Jeppesen, serviceøkonom 

- Det er en relativt lille skole, så man får et supergodt forhold til de andre studerende og til lærerne. Man har en fornemmelse af, at lærerne har tid til at koncentrere sig om den enkelte elev, og vil gå langt for at give os en god oplevelse og få os så godt som muligt gennem uddannelsen, siger han.

At underviserne - som man kan forvente - er fagligt dygtige, men at de samtidig er gode til at drage deres eget netværk i spil i undervisningen.

- På den måde trækker de det virkelige liv ind i undervisningen, så man kan bruge det, når man er færdig. Det synes jeg er megafedt. Ikke mindst fordi en af de ting, jeg håbede på, at uddannelsen også kunne give mig, var et udvidet netværk, siger Simon Thorup Jeppesen for hvem, det ikke var svært at vende tilbage til skolebænken.

- Jeg har altid godt kunne lide at studere og udvikle mig, men det var bare endnu federe end før, fordi det er et emne, man brænder for. Det kan man godt mærke på sit eget engagement – og på de karakterer, der følger med, siger han.

At gøre en forskel

Under uddannelsen talte Simon Thorup Jeppesen med en studiekammerat om, hvad de egentlig drømte om. Han synes byudvikling kunne være spændende. Ikke som arkitekt, men udvikling i form af indhold.

- Jeg kan godt lide tanken om at være med til at gøre en forskel for en by. Jeg kommer selv fra Holstebro, og efter jeg er vendt tilbage, kan jeg virkelig se, hvor meget byen har udviklet sig de seneste år. Hvis jeg kan være med til at påvirke den udvikling bare en lille smule, ville det være en kæmpe ære, siger han og tilføjer beskedent, at med de kompetencer, uddannelsen har givet ham, og det job, han sidder i, kunne det godt være en reel mulighed.

- I forhold til det første event, jeg selv står i spidsen for, står jeg for alt fra idé til udførelse. Det er megasjovt at se, hvordan ens idéer bliver til virkelighed. Det er selvfølgelig i småtingsafdelingen, men på den lange bane er det jo eksempelvis events, der er med til at gøre en by attraktiv, siger han.

At være med til at gøre en forskel er generelt brændstoffet for Simon Thorup Jeppesen, som drømmer om en dag at komme helt til tops i eventbranchen og lave kæmpe events, gerne inden for sport eller en anden gren, hvor deltagerne kæmper med sig selv og søger udvikling.

Jeg er så stolt over at få tilbudt sådan et job så tidligt efter min uddannelse, at jeg bare har lyst til at blive her, lære og udvikle mig – og gerne gøre en for.

Simon Thorup Jeppesen, serviceøkonom 

- Det kunne være fedt, for det ville på en eller anden måde slutte cirklen, fordi jeg selv brænder for både min personlige udvikling og udvikling af andet og andre. Men lige nu er jeg bare megaglad for det job, jeg er landet i. Jeg er så stolt over at få tilbudt sådan et job så tidligt efter min uddannelse, at jeg bare har lyst til at blive her, lære og udvikle mig – og gerne gøre en forskel.

 

Bliv serviceøkonom

På den 2-årige erhvervsakademiuddannelser bliver de studerende rustet til at skabe oplevelser med service, kreativitet og økonomi for øje. Efter endt uddannelser kan de blive alt lige fra event- og turismekoordinator til hotel manager og projektmedarbejder.

Læs mere